2017. 10. 23.

Életmentő eszközre gyűjtenek


Egy életmentő készülék, az úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátor beszerzése érdekében kezdtek gyűjtésbe Mosonmagyaróváron. Az eszközre a Karolina Kórház sürgősségi osztályán lenne szükség.

20171023mosonvarmegye

Összefogásra és közös gyűjtésre buzdítja a helyi vállalkozásokat és az itt élő emberek Szabó Anita, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető helyettese. Célja, egy fontos, életmentő eszköz beszerzése a Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Mint mondja: a hazai egészségügyi ellátás nehéz helyzetben van. Az intézmények működésének finanszírozása szinte minden forrást felemészt, ezért fejlesztésre csak nagyon szűkös keret áll rendelkezésre. A probléma sajnos érinti a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat is. Ezért merült fel benne – miután tudomására jutott, egy fontos műszer hiányzik a sürgősségi osztályról -, hogy összefogásra és gyűjtésre buzdítsa a helyi vállalkozásokat és az itt élő embereket. Az osztálynak egy életmentő, könnyen mobilizálható eszközre, egy úgynevezett „Lifepak” bifázisos defibrillátorra van szüksége. Szabó Anita hangsúlyozta: a „Lifepak”, mint „életcsomag” hűen tükrözi, hogy miért is szükséges az összefogás. Az eszköz akár hat vizsgálatot tud egyszerre elvégezni, ami elengedhetetlen vészhelyzet esetén.

Szabó Anita kiemelte: a sürgősségi betegellátás fejlesztése, hatékonyságának növelése, színvonalának emelése mindannyiunk érdeke. Ezért indított gyűjtést  – a mosonmagyaróvári Rotary Club résvételével – a műszer a megvásárolása érdekében. Mintegy 6 millió forintra lenne szükség az eszköz beszerzéséhez, aminek csaknem fele már rendelkezésre áll az adományokból. A még hiányzó összeg összegyűjtése érdekében azonban várják cégek és magánszemélyek adományait, akár néhány ezer forint is nagy segítséget jelentene. A műszer beszerzése érdekében borvacsorát is szerveznek október 24-én a Malomcafe-ban, aminek bevételét szintén erre a célra fordítják. Ugyancsak ezt a jótékony célt szolgálja a Flesch Kft. által november 4-én megrendezendő Boragora elnevezésű esemény is. Minden belépőjegy árából ezer forintot ajánlanak fel az életmentő eszköz beszerzésére.

Az adományokat a Rotary Club Raiffeisen Banknál vezetett 12092000-01587851-00200009 számlájára várják, a közleményben kérik feltüntetni, hogy „Lifepak”. A gyűjtéssel kapcsolatban további információ a 96/579-513-as telefonszámon kérhető.

Forrás: mosonvarmegye.net

 

Cikkek

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

Részletek

2020. 05. 05.

Keressük a kedvenc ápolónkat

Jelölt: Tóth Adrienn
Jelölt: Horváth Veronika

Részletek

2019. 10. 25.

Tombolából életmentő eszközök a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak

Évek óta hagyomány, hogy a környék vadásztársaságai a vadásznap tombolájának bevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat támogatják. Ezúttal a gasztroenterológiai osztály vásárolhatott életmentő eszközöket.

Részletek

2019. 08. 07.

Május, a stroke tudatosság hónapja

Május a Stroke tudatosság hónapja, amely emlékeztet arra, hogy a megelőzés és az időben megkezdett megfelelő kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Részletek

2019. 06. 01.

Tizenhárommillió forintból tizenhét jutott a gyógyulásra

Tizenhárommillió forintért vásárolt, ám tizenhétért kapott új eszközöket ,,Fogadj örökbe egy szívdobbanást!" kampányunknak köszönhetően a Karolina Kórház intenzív osztálya. A berendezéseket hetek, hónapok óta használják már.

Részletek

2019. 05. 15.

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Összefogásból életmentő készülék

Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

Részletek

2018. 01. 31.

Copyright © 2018. - Karolina Kórház-Rendelőintézet - All Rights Reserved
Designed and created | cYBERsILENCE2018 ®