Főoldal

Tartalom

TAB

2018. 05. 28.

Újabb Példás eredmény


915c9fdc36eafd9cc8f8b9bb6add3591

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

2018. május 23-án délután gyűltek össze az Egyesület tagjai, hogy ünnepélyes keretek között adják át az osztály számára a nagy értékű eszközöket. A sajtó nyilvános eseményen Dr. Szíjjártó László osztályvezető főorvos és Dr. Bertalan István kórházigazgató vette át az infra babamelegítő készüléket és az újszülöttek számára kialakított speciális lélegeztető gépet.


Deé Rita, a PÉLDA Egyesület elnöke köszöntő beszédében kitért az alig fél éves szervezet eddigi munkájára. Felidézte azokat az eseményeket, melyek a mai nap eredményességéhez hozzájárultak. Mint mondta:

„Tavaly, amikor Szíjjártó László doktor úrral beszélgettünk, hogy mire lenne szükségük a Gyermek és Újszülött Osztályon, Egyesületünk még nem is létezett. Egy évvel ezelőtt nem voltak tagok, akik elvégezzék a feladatot, nem voltak támogatók, akik célba juttassanak…

.. Keresgéltünk, beszélgettünk emberekkel, akikkel úgy gondoltuk, hogy közösen tudunk dolgozni a nélkülöző, szegény, hátrányos helyzetű, beteg vagy árva gyermekekért, akiknek meg kell mutassuk, hogy milyen SZÉP az ÉLET! Akiknek kell a támogatás, bátorítás, hogy érezzék nincsenek egyedül. Van, aki figyel rájuk! Van, akinek fontosak. Egyesületünk egyik fő célja, hogy élményeket adjon ezen gyermekeknek, keressük meg bennük a jót, a tehetséget, a szerethetőt, elvigyük őket kirándulni, sportolni, színházba.. Hogy mosolyt csaljunk az arcukra! Hogy lássuk őket boldognak, felszabadultnak lenni!”


Az esemény már itt elég megható volt, remegő hangok és kezek követték egymást a hivatalos átadásnál is. De ennek így is kell lennie! Így valóban emberi, méltóságos és szerethető az üzenet!


„Hálás vagyok a sorsnak, amiért mindenkit mellénk rendelt az úton. Szép sorban jöttek a tagok, hogy segítenek és jöttek a megoldások is! Kitaláltuk közösen tavaly októberben, hogy két rendezvényt szentelünk ennek a célnak: egy jótékonysági koncertet és egy borkóstoló estet. Kaptunk egy nagyszerű felajánlást a Vissz-Hang Vegyes Kartól, hogy énekelnek értünk, hogy munkájukat, szabadidejüket áldozzák a célra. Egy csodálatos zenei élményt kaptunk tőlük ajándékba március 23-án. Aki ott volt, tudja mennyire lélekemelő, szívet melengető esemény volt. Köszönjük szépen a szervezést dr. Porpáczy Krisztina tagunknak!

Az április 13-án tartott borkóstoló estünk fő szponzora Molnár Tamás, Példás tagunk, aki nagylelkű felajánlásával a rendezvény teljes bevételét ajánlotta fel az eszközbeszerzésre. Itt is sok lelkes támogató, résztvevő élvezte a kulináris élményt a Várkert Kávézóban - a Sepp Moser biodinamikus borászat és Zwack Izabella borainak világában. Ki kellett írnunk arra az estére, hogy a Kávézó Megtelt. A vendégek boldogan beszélgettek és licitáltak a borárverésen, egy emlékezetes és hagyományt teremtő rendezvény indult ezzel újtára!”


Mindezt még megkoronázta azon támogatók felajánlása, akik nélkül az eszközök megvásárlása még tovább tartott volna. Az Egyesület tagjai - és immár sok-sok újszülött és kismama - ezúton is köszönik még egyszer Dr. Nagy István agrárminiszter úr, a Halászi, Lébény, Jánossomorja, Rajka és a Levéli Önkormányzatok, Rácz Ferenc a Szigetköz Lelke Pálinkaház tulajdonosa, a Barnaút 2000 Kft. valamint a Jáger és Társa Kft. nagylelkű támogatását!

 
5b05a17accac6


A szót ezután dr. Szíjjártó László vette át

„Tényleg nagyon megható pillanat! A kórház mindent megtesz azért, hogy a lehető legkorszerűbb készülékekkel próbálja meg ellátni az osztályokat, de ez nem mindig sikerül. Óriási és hatalmas segítség a munkánkban, hogy két ilyen hiányzó eszközhöz hozzájuthattunk a PÉLDA Egyesület révén. Minden elismerésünk és tiszteletünk ezért a munkáért és az áldozatkészségért!

A baba lélegeztető készülék olyan eszköz, ami gyakorlatilag minden kórházban megtalálható. Ez a legmodernebb eszköz, amit a világon használnak az újszülöttek lélegeztetésére. Ezekkel a berendezésekkel teljessé vált a műszerparkunk, ami az újszülött-ellátást illeti. Köszönjük! Kívánom, hogy ugyanilyen lelkesedéssel és jó szívvel folytassák a munkájukat!”

 
5b05a1cddc8b3


Dr. Bertalan István kórházigazgató utalva a jelenlegi gazdasági helyzetre egy kicsit más szempontból is megerősítette a civil kezdeményezések fontosságát.

„A gazdaságosság és hatékonyság egy egészségügyi intézményben nem mindig életszerű fogalmak. Azért nagy öröm nekünk a mai nap, hogy vannak ilyen lelkes csapatok, akik kiállnak az egyes osztályaink támogatása mellett, mert ez nekünk egy megerősítés, hogy a helyi civil társadalomnak fontos az Újszülött Osztály megléte.

Ezek mind olyan információk a fenntartóink és a stratégia-alkotóink felé, hogy igenis, itt a civil szervezet maximálisan támogatja, hogy a jelenlegi rendszer egyéb megfontolások mellett is működjön! Ha ilyen támogatók állnak mellettünk, az számunkra megerősítés, hogy érdemes tovább csinálnunk, érdemes jól csinálnunk a mindennapi törekvéseinket!”

Példa értékű munka volt, gratulálok!”


PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezetéről még több információt megtudhat közösségi oldalukon keresztül:facebook.com/peldaegyesulet

Amennyiben Ön is támogatná munkájukat, szíves figyelmébe ajánljuk az Egyesület számlaszámát:

PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért
Nyilvántartási szám: 08-02-0062983
Adószám: 18947867-1-08
Duna Takarék: 58600252-11250591

Köszönjük!

Forrás: infoMosonmagyaróvár

Cikkek

Milliós adomány a Karolina Kórháznak

A több mint egymillió forint értékű adomány ünnepélyes átadására csütörtök délután került sor a kórházban.

Részletek

2021. 12. 11.

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

Részletek

2020. 05. 05.

Keressük a kedvenc ápolónkat

Jelölt: Tóth Adrienn
Jelölt: Horváth Veronika

Részletek

2019. 10. 25.

Tombolából életmentő eszközök

a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak. Évek óta hagyomány, hogy a környék vadásztársaságai a vadásznap tombolájának bevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat támogatják. Ezúttal a gasztroenterológiai osztály vásárolhatott életmentő eszközöket.

Részletek

2019. 08. 07.

Május, a stroke tudatosság hónapja

Május a Stroke tudatosság hónapja, amely emlékeztet arra, hogy a megelőzés és az időben megkezdett megfelelő kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Részletek

2019. 06. 01.

Tizenhárommillió forintból tizenhét jutott a gyógyulásra

Tizenhárommillió forintért vásárolt, ám tizenhétért kapott új eszközöket ,,Fogadj örökbe egy szívdobbanást!" kampányunknak köszönhetően a Karolina Kórház intenzív osztálya. A berendezéseket hetek, hónapok óta használják már.

Részletek

2019. 05. 15.

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Információk