Főoldal

Tartalom

TAB

2020. 05. 05.

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására


K_epulet_orvosi_gaz_002

Május 1-jén mutatta be dr. Bertalan István főigazgató Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében azokat az elkülönített egységeket és felszereléseket, melyeket helyi vállalkozások kezdeményezéseiből alakítottak át.

A fejlesztés, mely magában foglalja a lélegeztetőgépek, a zsilipes elkülönítő helyiségek, az újonnan kialakított csőhálózat rendszerek egységét, speciálisan a koronavírus fertőzött betegek ellátására szolgál.

K_epulet_orvosi_gaz_006

Nagy István miniszter megköszönte a kórház igazgatónak és a vállalkozóknak, hogy ilyen rövid időn belül sikerült szakszerűen és gyorsan kivitelezni ezt a komplett beruházást.

Ami valójában látszik az 48 darab ágy. De ez ennél sokkal több!

– hangsúlyozta a képviselő.

Olyan példamutató cselekedet valósult most meg, mely megmutatja, hogyan tudunk összefogni a nehézségek idején. Olyan minőségi fejlődés ez a kórház életében, mely megkerülhetetlen és minden szempontból figyelembe kell venni. A felújításnak hosszútávú következményei vannak, ami végtelenül fontos a térség számára.

Kiemelte: Ma nemcsak a 15 millió forint értékű segítséget, hanem a rugalmas hozzáállást, az önzetlenséget, az ingyenesen felajánlott munkát is meg kell köszönnünk a város és a térség minden polgára nevében! Megnyugtató érzés az itt élők számára, hogy biztonság vannak, hiszen minden eszköz és minden ellátási mód rendelkezésre áll.

dr. Bertalan István, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház főigazgatója elmondta:

Szép hagyományai vannak Mosonmagyaróváron a cégek, szervezetek összefogásának, de ez most egy olyan mértékű lépés, mely hosszú távon is nagy jelentőséggel bír. A legnagyobb tiszteletet és megbecsülést érdemlik azok a vállalkozók, vállalkozások, melyek ebben a beruházásban részt vettek.

  • TOP COOL HŰTŐ- ÉS KLÍMATECHNIKAI KFT., ügyvezető: Tomasits Norbert
  • H.I. ÉPÜLETGÉPÉSZ KFT., ügyvezető: Horváth Imre
  • HB ÉPÜLETGÉPÉSZET E.C., ügyvezető: Horváth Levente
  • és Nagy Zsolt épületgépész egyéni vállalkozó

K_epulet_orvosi_gaz_004

Mint mondta: a beruházás azért is annyira kiemelkedő, mert az első ajánlat alapján 6 millió forint költségvetésű összeget állapítottak meg. A munkálatok megkezdése után derült csak ki, hogy a 2012-ben megépített föld alatti kábeleket újra kell cserélni. Így

a Karolina Kórház Krónikus osztályának az oxigén, vákuum, sűrített levegő végpontokhoz a csővezeték kiépítése nem kiegészítve lett, hanem teljesen újonnan építették ki.

Ez azonban a költségek növekedését eredményezte, amit a vállalkozók így is tovább folytattak – felajánlásuk keretében.

A krónikus osztályon eddig 54 ágy volt, de a koronavírusos betegek kezelésére 48 lélegeztetésre alkalmas ágy lesz rendszerbe állítva. Az ágycsökkentésére azért volt szükség, mert a személyzet számára is kialakítottak egy zsilippel ellátott pihenő rész, mivel a teljes védőruházatban, mellyel a betegek közé mehetnek, csak 3-4 órát lehetnek egyszerre. Ez az időszak a szervezet számára rendkívül kimerítő és megterhelő, ezért szükséges a  megfelelő rekreáció.

Ezzel a technológiával nemcsak a koronavírus járvány időszakában, de a későbbiekben is magas színvonalon tudjuk ellátni a betegeket.

-tette hozzá a főigazgató és felhívta a figyelmet arra, hogy további felajánlásokat is várnak, fogadnak a társadalmi megbecsülés jegyében.

K_epulet_orvosi_gaz_001

K_epulet_orvosi_gaz_003

K_epulet_orvosi_gaz_005

Forrás: https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/mosonmagyarovar-felkeszult-a-koronavirusos-betegek-ellatasara/
Fotó: Bánhegyi István 

Cikkek

Milliós adomány a Karolina Kórháznak

A több mint egymillió forint értékű adomány ünnepélyes átadására csütörtök délután került sor a kórházban.

Részletek

2021. 12. 11.

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

Részletek

2020. 05. 05.

Keressük a kedvenc ápolónkat

Jelölt: Tóth Adrienn
Jelölt: Horváth Veronika

Részletek

2019. 10. 25.

Tombolából életmentő eszközök

a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak. Évek óta hagyomány, hogy a környék vadásztársaságai a vadásznap tombolájának bevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat támogatják. Ezúttal a gasztroenterológiai osztály vásárolhatott életmentő eszközöket.

Részletek

2019. 08. 07.

Május, a stroke tudatosság hónapja

Május a Stroke tudatosság hónapja, amely emlékeztet arra, hogy a megelőzés és az időben megkezdett megfelelő kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Részletek

2019. 06. 01.

Tizenhárommillió forintból tizenhét jutott a gyógyulásra

Tizenhárommillió forintért vásárolt, ám tizenhétért kapott új eszközöket ,,Fogadj örökbe egy szívdobbanást!" kampányunknak köszönhetően a Karolina Kórház intenzív osztálya. A berendezéseket hetek, hónapok óta használják már.

Részletek

2019. 05. 15.

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Információk