Főoldal

Tartalom

TAB

2018. 01. 11.

MESZK szakmai verseny


A MESZK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete szakmai versenyt hirdetett „Ápolás szeretettel, hivatás szakértelemmel” címmel. A megmérettetésre október 07-én került sor Győrben. Kórházunkból két csapat jelentkezett.

X-LÁNYOK:

  csapatvezető Nagy Bernadett (Szülészet -nőgyógyászat)

  csapattagok  Molnár Andrea (Rtg), Palasics Lilla (Rtg), Kiss Attiláné(Ápolási oszt.)

NŐVÉR-KÉK:

   csapatvezető Szelec Katalin (Járóbeteg szakell.)

   csapattagok  Vámosi-Zics Éva (EFI),Pintér Zoltánné (ITO),Kéri Zsuzsanna (Gastro. oszt.)

A versenyre az öt helyi szervezet 17 csapatot nevezett. Fontos szempont volt a szervezők részéről, hogy a magas szintű szakmai megmérettetés mellett jól is érezzük  magunkat.

A zsűri szakemberekből állt:

Dr. Fehér Rózsa a Széchenyi István Egyetem Egészségügyi Karának dékánhelyettese, adjunktus, és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának Osztályvezető Főorvosa, a zsűri elnöke;

Horváth Andrásné a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóhelyettese;

Csiszár-Rácz Krisztina a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal megyei szakfelügyelő ápolója;

Csordás Adrienn a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Ápolási Igazgatója;

Farkas Andrea a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Ápolási Igazgatója

Erdélyiné Orbán Gyöngyi a Csornai Margit Kórház Ápolási Igazgatója.

Mivel a verseny  5. alkalommal került megrendezésre, a jubileum miatt  meglepetéssel készültek a szervezők: „agyfrissítésként” gyönyörű és ízletes torták elfogyasztásával kezdődött a rendezvény.

Ezután következett  a verseny programja: számot kellett adni elméleti tudásról, gyakorlati felkészültségről, humorérzékről, általános műveltségről. Tesztírás után  szakmai keresztrejtvény következett,melynek megfejtése  Henry Ford tanulságos idézete volt:„Ha összejövünk az a kezdet, ha összetartunk az a haladás, ha összefogunk az a siker” A szünetben felkészülhettünk a bemutatkozásra, ahol humoros formában , kis produkciók keretében mutatta be mindenki a munkahelyét, csapattagjait. Ezt a zsűri külön értékelte. Activity  keretében szakmai fogalmakat kellett kitalálni, majd villámkérdések következtek két fordulóban. Az elsőben szakmai, a másodikban a kamarával, Kossuth Zsuzsanna életével kapcsolatos,  illetve  általános műveltségi kérdéseket kaptunk.

A szoros versenyben helyezést sajnos nem értünk el (az első 3 helyezettet díjazták), de nagyon jól éreztük magunkat és sokat tanultunk egymástól.

Vendéglátásunkról a területi szervezet gondoskodott (üdítő, kávé, pogácsa, gyümölcs, ebéd). Minden résztvevő ajándékot kapott.

Mivel csapataink a verseny előtt néhány nappal alakultak, nem volt időnk alaposan felkészülni. Remélem beszámolómmal felkeltettem az érdeklődéseteket , kedvet kaptatok  a  versenyzéshez, jövőre többen jelentkeztek és jól felkészült, ütőképes csapatokkal jelenhetünk meg ezen a színvonalas versenyen.

Szelec Katalin

MESZK helyi szervezet alelnöke

Események

Megemlékezés

az '56-os események kórházi helyszínén

Részletek

2021. 10. 27.

Kézhigiénés nap

A Karolina Kórház- Rendelőintézet versenyt hirdet „COVID 19 Kézhigiénés szemmel” címmel alsó és felső tagozatos általános iskolás gyermekek részére.
A háromfordulós versenyre 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni a regisztrációs lap kitöltésével lehet, legkésőbb január 15-ig.

Részletek

2020. 12. 16.

Semmelweis-napi ünnepség Mosonmagyaróváron

Minden évben július 1-jén ünnepeljük a Magyar Egészségügy Napját Semmelweis Ignác születésnapjának évfordulója alkalmából. 

Részletek

2020. 07. 03.

Kézhigiénés nap

Elsősorban a gyakori, alapos kézmosás fontosságára való figyelemfelhívás a célja a Kézhigiénés világnapnak, amihez az idei évben is, már hagyományosan, csatlakozott a Karolina Kórház - Rendelőintézet. A délelőtt folyamán többi között vérnyomás- és vércukorszint méréssel, BMI meghatározással vártak mindenkit, délután pedig kihirdették a hagyományos rajzpályázat eredményeit is.

Részletek

2019. 05. 20.

Kézhigiénés nap

2019. május 10.

Részletek

2019. 04. 08.

Kézhigiéne nap

2018. május 11.

Részletek

2018. 03. 13.

MESZK szakmai verseny

A MESZK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete szakmai versenyt hirdetett „Ápolás szeretettel, hivatás szakértelemmel” címmel. A megmérettetésre október 07-én került sor Győrben. Kórházunkból két csapat jelentkezett.

Részletek

2018. 01. 11.

V. Szakdolgozói Tudományos Nap

2017. április 7-én 5. alkalommal rendezte meg a Karolina Kórház az országos hírű Szakdolgozói Tudmányos Napot

Részletek

2017. 04. 07.

Nyugdíjas találkozó

A 2016-ban is meghívta az intézmény a már nyudíjas dolgozóit egy találkozóra.

Részletek

2016. 11. 25.

Nővérnap

2016-ban is megtartották a rendszeressé vált Nővérnapot a kórház dolgozói.

Részletek

2016. 09. 10.

Információk