Főoldal

Tartalom

TAB

2021. 10. 27.

Megemlékezés


Akkor, a vonuló tömeg láttán a kórház személyzetének megtiltották, hogy elhagyja a kórház épületét, és csatlakozzanak. Azonban rövid idő elteltével lövések és robbanások zajára egyértelművé vált, hogy mi várható, és a felkészülés a sebesültek ellátására megkezdődött. Senki sem számítot azonban arra a nagyszámú sebesültre, akiket személyautókon, a határőrség teherautóin ide szállítottak lőtt, repesztett sérüléssel.

Első feladat volt a halottak elkülönítése, a sérültek osztályozása a sérülésük súlyossága alapján,  majd a sebesültek ellátása. A páciensek egy részét Győrbe vagy Budapestre szállították. A legtöbbjük ellátása azonban itt zajlott az esti órákig tartva. A halottak száma bizonytalan, 59 – 107 áldozatról beszélnek a dokumentumok, szemtanúk.

Ahogy a visszaemlékezéseket olvastam, de ja vu érzésem támadt.

2 évvel ezelőttig nehéz lett volna elképzelni az akkori helyzetet, a hirtelen nagyszámú halálozással régóta nem találkozunk.

2019 óta sajnos sokkal könnyebb dolgunk van. Még képzelni sem kell semmit.

A különbség annyi, hogy a támadás nem egy-két napig tartott, hanem immár hullámokban, de két éve tart, és még mindig nincs vége. Az itt dolgozók próbálják állni a sarat, és olyan becsülettel ellátni a sérülteket/fertőzötteket, mint 1956. október 26-án.

Van segítségünk is - oltóanyag, gyógyszerek, melyek használatát azonban számomra érthetetlen módon sokan elutasítják. Ezzel viszont lekötik az adott számú személyzet munkáját, és a más betegségben szenvedők ellátását is nehezítik.
Sajnos úgy tűnik, hogy egy egész világunkat érintő állóháborúra kell számítanunk hosszú távon.
Emlékezzünk meg tehát a sortűz áldozatairól, illetve mindazokról, akiknek haláláért egy mára kiismert apró vírus tehető felelőssé. 

Szeretném kifejezni hálámat és elismerésemet a múltban helytálló kollégáknak és a jelenkorban kórházunkban dolgozó és folyamatosan erejükön felül teljesítő dolgozóknak, valamint mindenkinek, akik kívülről segítették / segítik munkánkat.

 

 

Dr. Takler Ágnes
főigazgató

Események

Megemlékezés

az '56-os események kórházi helyszínén

Részletek

2021. 10. 27.

Kézhigiénés nap

A Karolina Kórház- Rendelőintézet versenyt hirdet „COVID 19 Kézhigiénés szemmel” címmel alsó és felső tagozatos általános iskolás gyermekek részére.
A háromfordulós versenyre 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni a regisztrációs lap kitöltésével lehet, legkésőbb január 15-ig.

Részletek

2020. 12. 16.

Semmelweis-napi ünnepség Mosonmagyaróváron

Minden évben július 1-jén ünnepeljük a Magyar Egészségügy Napját Semmelweis Ignác születésnapjának évfordulója alkalmából. 

Részletek

2020. 07. 03.

Kézhigiénés nap

Elsősorban a gyakori, alapos kézmosás fontosságára való figyelemfelhívás a célja a Kézhigiénés világnapnak, amihez az idei évben is, már hagyományosan, csatlakozott a Karolina Kórház - Rendelőintézet. A délelőtt folyamán többi között vérnyomás- és vércukorszint méréssel, BMI meghatározással vártak mindenkit, délután pedig kihirdették a hagyományos rajzpályázat eredményeit is.

Részletek

2019. 05. 20.

Kézhigiénés nap

2019. május 10.

Részletek

2019. 04. 08.

Kézhigiéne nap

2018. május 11.

Részletek

2018. 03. 13.

MESZK szakmai verseny

A MESZK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete szakmai versenyt hirdetett „Ápolás szeretettel, hivatás szakértelemmel” címmel. A megmérettetésre október 07-én került sor Győrben. Kórházunkból két csapat jelentkezett.

Részletek

2018. 01. 11.

V. Szakdolgozói Tudományos Nap

2017. április 7-én 5. alkalommal rendezte meg a Karolina Kórház az országos hírű Szakdolgozói Tudmányos Napot

Részletek

2017. 04. 07.

Nyugdíjas találkozó

A 2016-ban is meghívta az intézmény a már nyudíjas dolgozóit egy találkozóra.

Részletek

2016. 11. 25.

Nővérnap

2016-ban is megtartották a rendszeressé vált Nővérnapot a kórház dolgozói.

Részletek

2016. 09. 10.

Információk