Főoldal

Tartalom

TAB

2021. 12. 11.

Milliós adomány a Karolina Kórháznak


cikk kép 1

A koronavírus mindannyiunk életére hatást gyakorol, ám a járvány elleni küzdelemben kiemelkedő szerepet töltenek be a frontvonalon harcoló orvosok és ápolók, akik emberfeletti teljesítményt nyújtanak minden nap. Életmentő munkájuk támogatására a Marcus-cégcsoport egy EKG készüléket műszerkocsival valamint az osztályon ápoltak táplálására szolgáló speciális tápszondát adományozott a mosonmagyaróvári Karolina Kórház intenzív osztályának. A több mint egymillió forint értékű adomány ünnepélyes átadására csütörtök délután került sor a kórházban.

cikk kép 2

Az eseményen Pongrácz Balázs, a Marcus-cégcsoport tulajdonosa arról beszélt, hogy a több mint tíz éve alakult cégcsoport számára mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás. Vállalkozási filozófiájuknak alapja, hogy támogassák a közösséget, ahol élnek és működnek. Nem először döntöttek úgy, hogy partnereik év végi megajándékozása helyett inkább jótékony célra fordítják az erre szánt keretet. Tavaly a „Száz mosoly” elnevezésű programjukkal száz hátrányos helyzetű gyermeknek vásároltak karácsonyi ajándékot. Idén mindenképpen az egészségügyet szerették volna támogatni, így is kifejezve hálájukat az ágazatban dolgozók helytállásáért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát támogatták több mint egymillió forint értékű EKG készülékkel és a hozzá tartozó felszerelésekkel, valamint az osztályon ápolták táplálása szolgáló speciális tápszondával.

cikk kép 3

Az átadáson dr. Takler Ágnes, a Karolina Kórház főigazgatója megköszönve a fejajánlást kifejtette: ebben a nehéz időszakban egyre többen fordítják a fejüket az egészségügy felé, hogy lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtsanak. Nagyon sok támogatást kaptak az elmúlt időszakban. A mostani adomány is nagyon fontos a biztonságos működésükhöz, hiszen az intenzív terápiában gyakorta használt eszközről van szó.

cikk kép 4

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: nem könnyű ma az egészségügyben dolgozók helyzete, hiszen naponta szembesülnek az immár két éve tartó pandémiás nyomással. Az ilyen adomány átadás is jó alkalom arra, hogy megköszönjük rendkívüli helytállásukat. Hozzátette: bízik benne, hogy a Marcus-cégcsoport kezdeményezését minél több vállalkozás követi és támogatják ebben a nehéz időszakban a kórházat. „Fontos az anyagi támogatás, de az ilyen felajánlásnak a szellemi hozadéka legalább ennyire fontos. Bizonyítja, hogy van remény, az előttünk lévő egészségügyi nehézségeket együtt le tudjuk küzdeni. Rávilágít továbbá az összefogás fontosságára is.” tette hozzá dr. Nagy István.

cikk kép 5

 

forrás: Mosonvármegye

Cikkek

Milliós adomány a Karolina Kórháznak

A több mint egymillió forint értékű adomány ünnepélyes átadására csütörtök délután került sor a kórházban.

Részletek

2021. 12. 11.

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

Részletek

2020. 05. 05.

Keressük a kedvenc ápolónkat

Jelölt: Tóth Adrienn
Jelölt: Horváth Veronika

Részletek

2019. 10. 25.

Tombolából életmentő eszközök

a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak. Évek óta hagyomány, hogy a környék vadásztársaságai a vadásznap tombolájának bevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat támogatják. Ezúttal a gasztroenterológiai osztály vásárolhatott életmentő eszközöket.

Részletek

2019. 08. 07.

Május, a stroke tudatosság hónapja

Május a Stroke tudatosság hónapja, amely emlékeztet arra, hogy a megelőzés és az időben megkezdett megfelelő kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Részletek

2019. 06. 01.

Tizenhárommillió forintból tizenhét jutott a gyógyulásra

Tizenhárommillió forintért vásárolt, ám tizenhétért kapott új eszközöket ,,Fogadj örökbe egy szívdobbanást!" kampányunknak köszönhetően a Karolina Kórház intenzív osztálya. A berendezéseket hetek, hónapok óta használják már.

Részletek

2019. 05. 15.

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Információk